Create & Share

Create & Share, de modeshow van Creatie & Mode kon zoals altijd verrassen. Het Oude Badhuis aan het Stuivenbergplein was al eerder de locatie voor onze modeshow, maar dit jaar was er geen (verhoogde) catwalk te bespeuren. Zoals het intussen bij sommige grote modeshows van Parijs de gewoonte is, liepen de modellen over de begane grond tussen het publiek dat in verschillende vakken was verdeeld. 

Twee camera’s volgden de gebeurtenis vanuit de hoogte en de gecapteerde beelden werden live op grote schermen geprojecteerd. Een gigantische spiegel aan het einde van het wandelpad maakte het mogelijk om de creaties vanuit twee oogpunten te bekijken. De technische ploeg was er weer eens in geslaagd de onmogelijke verzinsels van de drie regisseurs (leerkrachten Creatie) tot een werkbare realiteit om te vormen.

Elk onderdeel van de show werd ingeleid door een kort Instagramfilmpje waarin de leerlingen aspecten van hun leven met het publiek deelden. Deze aanpak maakte de show misschien wat lichter en vrolijker dan vorige edities. De kleding was vaak heel kleurrijk, zoals de door pyjama’s geïnspireerde ‘lounging’ jurken van 6CM of de retro-kledij van 4CM. Sommige werkstukken konden verrassen, zoals de jassen van 5CM die je blijkbaar binnenstebuiten mag dragen.

Aangezien de leerlingen van CM bekende designers als helden hebben, vertoonden allerlei kledingstukken verwijzingen naar grote namen uit de modewereld. Voor hun eindwerk moesten de leerlingen van 6CM trouwens een ontwerp maken geïnspireerd door nieuw Belgisch modetalent. Ook de finale was traditiegetrouw voor de laatstejaarsstudenten. In een avondjurk waarvoor de videoclips van Oscar and the Wolf inspiratie had geboden, mochten zij het eindapplaus in ontvangst nemen.

Proficiat aan alle deelnemers, bedenkers en medewerkers.

(Foto’s op de facebookpagina’s van het Scheppersinstituut en Creatie & Mode.)


Mode en sociale media