Jaarthema

Wat doet jouw hart sneller slaan? Mode? Blitse sportwagens? Sport? Muziek?

Het antwoord op deze vraag is zelden ‘kunst’. Nochtans duikt kunst op verrassend veel plekken in ons leven op, zonder dat we dat vaak zelf beseffen.

De meest verrassende modetrends beginnen immers bij een creatief ontwerp (vraag dat maar aan de leerlingen van de afdeling Creatie & mode en Moderealisatie…). En die blitse sportwagen waar jij van droomt, werd ooit geboren op de (digitale) tekentafel van een designer, die zijn verbeelding de vrije loop liet gaan. Sommige sporters weten hun discipline tot een kunstvorm te verheffen. Denk maar aan wat Bruce Lee voor de gevechtsport heeft betekend. En muziek is zo veelzijdig dat het alleen maar kunst kan zijn.

Saai wordt het nooit in de kunst. Dat gaan we dit schooljaar samen ontdekken. Je zal het thema in verschillende vakken en op verschillende manieren en momenten tegenkomen. En heb je zelf een ‘kunstig’ idee, of deel je graag je creatief talent met anderen? Laat het dan zeker aan je leerkracht weten. Een van de leerlingen gaf alvast het goede voorbeeld en maakte het voorontwerp van het jaarthema-logo. Het belooft een creatief schooljaar te worden…!

(AP)