Open Bedrijvendag (2)

Zondag, rustdag? Nee, niet voor sommige leerlingen…

Zondag 1 oktober openden honderden bedrijven hun deuren voor de jaarlijkse Open Bedrijvendag georganiseerd door Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. VOKA-Open Bedrijvendag is het grootste ééndagsevenement van België waarbij de bezoekers kunnen ontdekken hoe producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, en nog veel meer. Hét ideale moment om de leerlingen van o.a. 4H, 4HA, 4HT, 5ST, 6H en 6ET op pad te sturen. Voor verschillende vakken zoals Economie, Bedrijfseconomie en Secretariaat kregen onze leerlingen de opdracht om individueel of in groep een zelfgekozen bedrijf te gaan bezoeken en informatie te verzamelen.

De meeste leerlingen kozen één van de 51 bedrijven in provincie Antwerpen zoals AZ-Stuivenberg, Brouwerij De Koninck (van het Antwerps “Bolleke”), Health Mate in Lier en L&L Stage Service in Herentals. Enkele groepjes gaven de voorkeur aan twee ambachtelijke bedrijven in Sint-Niklaas in het Waasland (Oost-Vlaanderen), en konden chocolade en advocaat proeven bij chocolatier Balerdon en Den Ouden Advokaat. Om de leerlingen een hart onder de riem te steken kwamen ook mevrouw Vercauteren, vergezeld van haar dochtertje, en enkele bereidwillige moeders mee een kijkje nemen.

Zo hebben onze leerlingen hun anders zo rustige zondag op een leerrijke manier ingevuld. Nu nog te hopen dat de projecten en taken goed worden uitgewerkt zodat ze met mooie punten beloond worden!