Mamadag

Leerlingen van het vierde jaar ASO organiseerden in maart een Mamadag, een ontmoeting waarbij de moeders van de leerlingen meer te weten kwamen over onze school. Twee jongens van 4EC schreven een verslag voor hun vader:

Een verslag voor de papa's van de mamadag

Beste papa

Op vrijdag 10 maart organiseerde 4EC4/5 een mamadag. Alle mama's werden in de namiddag uitgenodigd. Helaas konden niet alle mama's aanwezig zijn. Maar de mama's die er toch waren, brachten lekkere hapjes mee.

Om 13.30uur  ontvingen we de mama's op de speelplaats en dan begeleidden we hen naar het lokaal. Toen alle mama's er waren, begonnen we met de presentaties. Vijf leerlingen gaven wat meer informatie over de culturen in onze klas. Daarna gaven twee andere leerlingen meer informatie over Scheppers nu. Ze spraken over alle leerkrachten waarvan we les krijgen, over de campussen, over de richtingen op onze school en over de directie. Bij het onderdeel Scheppers in de wereld gaven ze meer uitleg over scholen in Burundi en wat de verschillende graden doen voor de vastenactie.

Twee andere leerlingen gaven informatie over opleidingen in hogescholen en universiteiten. Ze zeiden wat je kan volgen en waar je dat kan volgen. en als laatste hebben twee leerlingen informatie gegeven over de jobs die je kan krijgen na de verschillende soorten opleidingen. Tijdens de presentaties waren er ook twee presentatrices.

Na de presentaties volgden de speed dates waarbij de mama's enquêtes moesten invullen die onze klasgenoten zelf hebben opgesteld.

Na de speed dates hadden de mama's de tijd om een babbeltje te doen. Ze bleven nog een tijdje napraten met de leerkrachten. De mama's bedankten ons ten slotte, ze vonden het leuk en goed georganiseerd.

Emre en Anouar 4EC

 

Een ontmoeting van twee generaties