De Scheppersblog

Eerste graad

Verkoopmoment Retail & You

Op 7 december kon iedereen voor het eerst dit schooljaar komen rondneuzen in onze schoolwinkel Retail & You.. Je vindt er unieke en betaalbare tweedehandskledij voor mannen, vrouwen en kinderen. Wie dit moment heeft gemist, krijgt nog een kans op donderdag 21 december, van 17 tot 20 uur.

Opscheppers14.1

In november verschijnt het eerste nummer van de veertiende jaargang van onze schoolkrant. Zoals verwacht verwijzen heel wat artikels naar het jaarthema. Een kleine enquête bij een honderdtal leerlingen toont aan hoe vaak je jongeren op het internet kan tegenkomen. Een eigen onderzoek van 5HW graaft dieper en bestudeert de rol van de sociale media. Leerlingen van het tweede jaar geven dan weer tips over veilig gebruik van de computer en het internet.

Verder vertelt mevrouw Bollen over haar avonturen in Los Angeles, terwijl de leerlingen van 5BSO hun belevenissen in Bredene beschrijven. We geven de mini-ondernemingen van het vijfde jaar de kans om hun bedrijven voor te stellen, en we zetten een paar mensen in het zonnetje: de klas van de maand, de voetbalploeg van de maand ... en de oud-leerling van de maand die op dit moment in The Voice van Vlaanderen schittert.

Natuurlijk ontbreken de vaste rubrieken niet en wordt het tijdschrift opgesmukt door veel illustraties van onze leerlingen.

Creadagen

Drie dagen creatief zijn. Een hoogtepunt in het schooljaar van de leerlingen van het eerste jaar."We zijn hier nu op Creadagen. Drie dagen vol

Verder lezen

Ken je klant

Psychologisch inzicht speelt een rol in elke verkoopsituatie. Een goede verkoper herkent heel snel of de klant een twijfelaar, een babbelaar, een drammer of een

Verder lezen

De leerkrachten worden in de broodjes gelegd

Elke dag geven de leerkrachten het beste van zichzelf. Ze geven de leerlingen een zo goed mogelijke opleiding en helpen hen waar nodig.

Verder lezen

Open Bedrijvendag (2)

Zondag, rustdag? Nee, niet voor sommige leerlingen… Zondag 1 oktober openden honderden bedrijven hun deuren voor de jaarlijkse Open Bedrijvendag georganiseerd

Verder lezen

Open Bedrijvendag

En onze leerlingen op televisie.

Verder lezen

Sportdag

Vrijdag 28 april was een ideale dag om nieuwe sporten te ontdekken.

Verder lezen

Opscheppers 13.2

Nummer twee van de dertiende jaargang.

Verder lezen

Demodagen

Leerlingen van enkele uitgenodigde basisscholen zetten hun eerste stapjesin het secundair.

Verder lezen

Kunstbende

Vertegenwoordigers van de Kunstbende op bezoek

Verder lezen

Knappe Koppen

2KV triomfeert bij wiskundewedstrijd

Verder lezen

Opscheppers 12.3

Een voorpagina met een verhaal

Verder lezen

CM in het Modemuseum

Het Modemuseum toont Scheppers

Verder lezen

Weerstation

We kunnen het schoolklimaat nu ook wetenschappelijk vastleggen.

Verder lezen

Haven en natuur

De leerlingen van het tweede jaar bewonderden economie en natuur.

Verder lezen