De Scheppersblog

Eerste graad

Voetbal

Een collega LO het KA Merksem daagde de heer Van Hoofstat en zijn leerlingen uit tot een zaalvoetbalwedstrijd. Tijdens een aantal middagtrainingen op school selecteerde de heer Van Hoofstat zijn acht spelers.

Op woensdag 17 oktober vond de wedstrijd plaats in sporthal De Rode Loop. Van in het begin nam Scheppers de wedstrijd in handen; ze scoorden al na amper 2' spelen de 0-1. Ondanks de grotere gestaltes bij KA Merksem bleven onze Scheppersjongens van FC Victory de wedstrijd domineren en ze diepten de score tegen de rust uit met een duidelijke 0-7.  Er waren voldoende wisselspelers zodat er telkens een fris team op het veld stond. Na de rust gingen ze op hun elan door, wat uiteindelijk zorgde voor een 0-11 overwinning voor onze Scheppersboys. Als KA Merksem er dan toch eens doorkwam, stuitten ze telkens op een goed keepende Achraf die zijn netten wist schoon te houden.

Een dikke pluim van de trainer, alsook van de heren Biernaux en  Beeldens, voor onze jongens, hun inzet en hun fair play! We denken klaar te zijn voor het SVS-tornooi op 24 januari 2018.

Foto v.l.n.r.: Mohamed Lazam (3HT), Ilyas Ben Chaib (3H), Ilyas Hatim (3H), Mourad Bouaoud El Baz (3HT), Badr Boutgoura (4OR1), Chems Hamouch (3H), Achraf Boucharafa (3H), Emanuel Balogun

De leerkrachten worden in de broodjes gelegd

Elke dag geven de leerkrachten het beste van zichzelf. Ze geven de leerlingen een zo goed mogelijke opleiding en helpen hen waar nodig.

Deze inzet wordt één keer per jaar extra in de kijker gezet tijdens de Dag van de Leerkracht. De heer Geysels en de leerlingen van zijn klas, 1H2/1C, wilden dit schooljaar de leerkrachten iets extra aanbieden. Op 5 oktober wilden ze de leerkrachten verwennen tijdens de middagpauze met lekkere zelfgemaakt broodjes. Er werden affiches gemaakt en verspreid over de drie campussen. De leerkrachten konden kiezen uit een broodje met kaas, kaas en ham, ham en preparé. Op de verschillende secretariaten lagen bestelformulieren. De leerkrachten konden daar hun bestelling doorgeven.

Die donderdag trok de heer Geysels met zijn klas naar de winkel om daar al het nodige aan te kopen. Meteen kon deze kleine uitstap naar de winkel gekaderd worden in de lessen handel. Wanneer de stokbroden en het beleg waren aangekocht, trokken ze naar de keuken van mevrouw De Bie. Ze stelde haar lokaal met alle plezier ter beschikking. Ook de meisjes van 1C sloten aan. Er moesten maar liefst 38 broodjes worden klaargemaakt. In mum van tijd was dit echter gebeurd. De taken werden verdeeld en het klaarmaken verliep van een leien dakje. Elk broodje kreeg een mooie sticker met daarop de naam van de bestemmeling. De gesmeerde broodjes werden netjes in mandjes gelegd en door de heer Geysels samen met enkele leerlingen naar de verschillende campussen gebracht. Tijdens de middagpauze konden de leerkrachten smullen van de vers gemaakte broodjes. 

Dankjewel 1H2/1C voor deze prachtige actie!  

(Bjorn Geysels & Filip Lambert)Open Bedrijvendag (2)

Zondag, rustdag? Nee, niet voor sommige leerlingen… Zondag 1 oktober openden honderden bedrijven hun deuren voor de jaarlijkse Open Bedrijvendag georganiseerd

Verder lezen

Open Bedrijvendag

En onze leerlingen op televisie.

Verder lezen

Sportdag

Vrijdag 28 april was een ideale dag om nieuwe sporten te ontdekken.

Verder lezen

Opscheppers 13.2

Nummer twee van de dertiende jaargang.

Verder lezen

Demodagen

Leerlingen van enkele uitgenodigde basisscholen zetten hun eerste stapjesin het secundair.

Verder lezen

Kunstbende

Vertegenwoordigers van de Kunstbende op bezoek

Verder lezen

Knappe Koppen

2KV triomfeert bij wiskundewedstrijd

Verder lezen

Opscheppers 12.3

Een voorpagina met een verhaal

Verder lezen

CM in het Modemuseum

Het Modemuseum toont Scheppers

Verder lezen

Weerstation

We kunnen het schoolklimaat nu ook wetenschappelijk vastleggen.

Verder lezen

Haven en natuur

De leerlingen van het tweede jaar bewonderden economie en natuur.

Verder lezen