Opscheppers 13.2

Veel gedichten in het nieuwe nummer van de schoolkrant, vooral over lentekriebels en ... over de Ronde van Frankrijk (!?). Verder kan je de resultaten lezen van een onderzoek naar normen en waarden bij de jeugd, en beschrijft een leerling van het vijfde jaar haar ideale man. Dat we zin voor ironie hebben, blijkt uit de lijst van tips tegen examenstress ... die we in het Duits publiceren. De klassieke flaterrubriek krijgt een uitbreiding met een aflevering van Taalverhaal waarin we hilarische taalfouten op affiches en uithangborden aan bod laten komen. Verder recycleren we enkele fragmenten uit de oude doos. Tijdens de eerste tien jaargangen van Opscheppers confronteerden leerlingen hun leerkrachten met vreemde vragen in de Scheppersenquête. We herdrukken enkele antwoorden die soms door het verstrijken van de jaren een merkwaardige betekenis hebben gekregen.

Maar waarom staan er boze vrouwen op de voorpagina? Het heeft iets te maken met het jaarthema ...

Nummer twee van de dertiende jaargang.