Op en rond de Schelde

Het “perfecte plaatje” op en rond de Schelde

Het perfecte plaatje nemen zoals enkele BV’s dit doen op Play 4? Dat kunnen onze leerlingen ook. Met deze overtuiging stapten de leerlingen van 4BE1, 4BEa, 4BW en 4EW(a) op DeWaterbus. In het teken van ons jaarthema “Een h(art) voor kunst”, maakten de leerlingen mooie kiekjes van voorbijvarende schepen, het kolkende water van de Schelde, de mooie ongerepte natuur, het verlaten polderdorpje Lillo en onze Antwerpse haven waar we als logistieke draaischijf trots op mogen zijn.

Tussen het bewonderen van al het moois op zowel rechter- als linkeroever van de Schelde, leerden onze jongeren nieuwigheden over internationale handel, containertrafiek, sluizen, dokken, soorten schepen, … De leerlingen van 4BE1 waren de “lucky ones”. Tijdens hun uitstap passeerde vlak naast hen het 150 meter lange tankschip Fidelio dat juist was vertrokken uit Antwerpen richting Duitsland. Een indrukwekkend schip met chemisch materiaal aan boord dat aan hoge snelheid DeWaterbus voorbij voer. Voor de doorstroom-klassen was het  gigantische containerschip dat richting Deurganckdock passeerde een echte eyecatcher.

Om de leerlingen uit de dagen, werd er een fotowedstrijd georganiseerd in meerdere categorieën: mooiste natuurfoto, beste transportmiddel en mooiste creatieve foto. De foto’s van enkele winnaars kan je hieronder bewonderen. Er zit heel wat artistiek talent op onze school!

Weetjes