Samen voor elkaar

Klas 2BD schittert in WZC De Pelikaan: het uitvoeren van vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum in het kader van het vak maatschappij en welzijn.

De leerlingen van 2Bd hebben onlangs een betekenisvolle dag doorgebracht in WCZ  De Pelikaan, waar vrijwilligerswerk centraal stond. Samen engageerden ze zich in hartverwarmende activiteiten, variërend van spelletjes en bingo tot het simpelweg genieten van een drankje.

Tijdens het vrijwilligerswerk werkten de leerlingen nauw samen met het personeel van het woonzorgcentrum. Ze leerden het belang van teamwork en communicatie binnen een zorgomgeving. De leerlingen werden verdeeld in groepen en kregen verschillende taken toegewezen: helpen bij bestellingen opnemen in de cafetaria, het begeleiden van de bewoners naar activiteiten, spelen van spelletjes en het voeren van gesprekken.

De dag in WZC De Pelikaan was niet alleen een moment van dienstbaarheid, maar ook een gelegenheid waarin de leerlingen groeiden als individuen.

2BD heeft niet alleen een positieve impact gehad op de bewoners van het woonzorgcentrum, maar ook op henzelf, en deze herinneringen zullen nog lang blijven nazinderen.

(T. Coban)