Informatica Olympiade

De Informatica Olympiade is een wedstrijd rond programmeren waaraan leerlingen van het secundair onderwijs kunnen deelnemen. De 2024 editie vond plaats in februari .

Na enkele gesprekken met leerlingen van verschillende klassen was duidelijk dat 3TW en 4TW graag aan de Informatica Olympiade wilden meedoen.

Eén probleem kwam wel opduiken: de wedstrijd zou 75 minuten duren en geen van beide klassen heeft ooit twee lesuren na elkaar. Na overleg met beide klassen en directie vonden we hiervoor een oplossing:  beide klassen konden de wedstrijd starten bij het begin van het vierde uur. Tijdens de middagpauze konden de leerlingen dan verder werken.

Na deelname aan de Informatica Olympiade vonden we dat we toch een pizza verdienden. Omdat pizza’s toch niet zo goedkoop zijn besloten beide klassen om een sponsorslag te organiseren. Aangezien 3TW en 4TW toch al wat konden programmeren  werd er voor deze sponsorslag een eigen webapplicatie geprogrammeerd.

Op 5 februari deed 4TW mee aan de Informatica Olympiade. De leerlingen van 3TW gingen twee dagen later de uitdaging aan.

Beide klassen hadden wel een algemeen besluit: de wedstrijd was leuk maar heel moeilijk en de gesponsorde pizza’s eten was een leuke afsluiter.

(F. Maes)