River Cleanup Challenge

Wil jij je tijdens het studeren af en toe ontspannen? Heb je nood aan een beetje frisse buitenlucht? Maar wil je je niet schuldig voelen omdat je niet aan het blokken bent? Doe dan mee aan de #Rivercleanupchallenge en ruim 10 minuutjes zwerfvuil op.

Wist je dat er elk jaar 11 miljard kg plastic in onze oceanen terecht komt? Een groot deel daarvan komt er terecht via rivieren, die erg lijden onder vervuiling. De aanwezigheid van plastic in ons milieu heeft ernstige gevolgen voor onze ecosystemen. Eén van de beste manieren om dit te stoppen is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het vermijden en opruimen van zwerfvuil.

De leerlingen van 4BE1 gaven reeds het goede voorbeeld. Zij droegen hun steentje bij door zwerfvuil op te ruimen in Lillo.

Met de #RiverCleanupChallenge kan jij mee het verschil maken voor onze planeet. Wil jij ook aan de slag? Neem een paar handschoenen en een vuilniszak en ga 10 minuten afval verzamelen in je buurt. Je buren en je toekomstige kinderen zullen je dankbaar zijn!

(K. Vercauteren)

https://www.river-cleanup.org/en/river-cleanup-challenge