Vluchtelingen

Naar aanleiding van het thema ‘migratie’ in het vak PAV trok 6OFL naar het Red Star Line Museum en het Opvangcentrum Linkeroever.

In het RSL Museum ging hun aandacht vooral naar de expo ‘Vluchtverhalen’. In de namiddag kregen de leerlingen een rondleiding in het Opvangcentrum Linkeroever en konden ze artistiek aan de slag gegaan met theatermaker Hussein Mahdi. 

Hussein Mahdi vluchtte in 2015 uit Irak, waar hij aan de slag was als regisseur. Nu brengt hij bewoners en bezoekers van het opvangcentrum samen, door middel van een theaterworkshop.  

Op deze manier hebben de leerlingen toegang gekregen tot een expo vol getuigenissen van vluchtelingen vroeger en nu, en zijn ze op een zeer bijzondere en expressieve manier in contact gekomen met vluchtelingen hier vandaag.

(Foto’s: Dries Luyten)