Proclamatie

Proclamaties voor zesde jaren hebben een goede relatie met de weergoden. Maandag 28 juni was een regenachtige dag, maar toen het tijd werd om onze nieuwe lichting afgestudeerden te vieren, brak de (avond)zon door en konden we de geslaagde leerlingen in open lucht hun diploma overhandigen.

In haar inleidende toespraak vergeleek mevrouw Paeschuyzen het afgelopen jaar met een rit op een achtbaan: een spannende reis met onverwachte wendingen en uitdagingen. We leerden allerlei nieuwe woorden (afstandsonderwijs, paaspauze, …) en nieuwe technieken. Helaas moesten we ook een aantal zaken missen: eindejaarsreis, chrysostomos en studie-uitstappen. Dat deze lichting zesdejaars de eindmeet heeft bereikt, verdiende extra bewondering.

Drie leerlingen vertelden, al dan niet met de nodige humor, over hun laatste jaar in het secundair. Abir (6ET) wenste iedereen een mooie toekomst toe, Zahra (6H) bedankte elke leerkracht voor zijn/haar blijvende invloed op haar leven en Nisren (6ST) mengde een dankbare terugblik met een vooruitblik naar wat nu volgt.

Bij de plechtige proclamatie zelf kregen de leerlingen naast hun diploma een afstudeerpet en een ‘goodie bag’ vol verrassingen. De coronamaatregelen maakten een receptie onmogelijk, maar toch bleven heel wat leerlingen, ouders en leerkrachten een tijd napraten over dat wonderlijke jaar.