De tentoonstelling

Na een uitstel van een jaar vond op 21 en 21 mei 2021 de tentoonstelling Mode = Kunst (who cares?) plaats in het districtshuis van Deurne. In dit jaarproject van onze afdeling Creatie & Mode toonden studenten de wisselwerking tussen mode en kunst.

Je kon er ontdekken hoe het surrealisme van Salvador Dali leerlingen had geïnspireerd tot het creëren van (al dan niet draagbare) kledingstukken of hoe de architectuurstijl van Frank Lloyd Wright terug te vinden was in de constructie van enkele jurken.

Geen idee was gek genoeg: de evolutie van de pankraag of werkstukken geïnspireerd door schilderijtjes die we op rommelmarkten hadden gevonden. Uitleg bij de kunstenaars en de kledingstukken kreeg je in korte audiofragmenten die je via een QR code kon uploaden op je smartphone.

Tussen dit alles door kon je ook originele werkjes zien die leerlingen van andere richtingen tijdens hun les Plastiche Opvoeding hadden gemaakt.