Laatste editie werkplekleren

Op 18 maart vond op de vloer van Colruyt Deurne Noord de laatste sessie werkplekleren plaats. In totaal gingen de leerlingen van 4OR1 en 2 dit schooljaar vier keer werkplekleren. 


Deze laatste editie eindigde met een extraatje want de leerlingen kregen een kassaopleiding. Niet op papier maar in het écht! De leerlingen mochten in de winkel, achter de kassa’s plaatsnemen, karren ontsmetten, klanten begroeten, naar bonnetjes en kaartjes vragen en een winkelkar scannen. EAN-codes werden vlot gelezen, de leerlingen schaafden ook hun kennis over groenten en fruit bij want dat is ook een vaardigheid die je moet hebben aan de kassa. Je moet het fruit of de groenten herkennen om de PLU-code op te zoeken in de flapper. Er werd ook gelet op de ergonomie, de karren werden geschrankt om zo te voorkomen dat de rug belast wordt.  Aan de kassa werd er afgerekend maar gelukkig werden de kassabonnen daarna verwijderd. Anders was Mevr. Renier haar rekening geplunderd …


Onze leerlingen hebben een heel leerrijke periode achter de rug bij Colruyt Deurne Noord. De winkel gaat nu even toe wegens verbouwingen maar volgend jaar komen we graag terug!


Héél veel dank aan de ganse ploeg van Colruyt!