Jaarthema 2020-2021

Op het einde van elk schooljaar kiezen leerlingen en leerkrachten een jaarthema voor het volgende jaar. Voor 2020-2021 kwam ‘Gezond Ambitieus’ uit de bus. Het thema zal niet alleen in de lessen, maar ook vakoverstijgend, een speciale plaats krijgen.

Over ‘ambitie’ bestaan veel misverstanden. Het zou gaan over ‘veel geld verdienen’, ‘proberen de ander te overtroeven’, ‘jezelf half dood werken’. Het is niet goed om té snel té veel te willen, ten koste van anderen.  Maar ook minder willen dan je eigenlijk kan, is niet gezond. Het komt er dus op aan om jezelf op de juiste manier uit te dagen.

Wil je jezelf graag verder blijven ontwikkelen, op school en persoonlijk? Zie je feedback als een kans om te groeien, en niet als kritiek? Sta je open voor nieuwe ervaringen? Ben je nieuwsgierig? Leergierig? Heb je een toekomstvisie waarvoor je je wil inzetten? Ben je bereid te blijven proberen wanneer je iets nog niet kan? Dan ben jij ‘gezond ambitieus’! Herken je je hier nog niet in? Het is nooit te laat! Net daarom staat schooljaar 2020-2021 in het teken van gezonde ambitie.

Naast een ‘gezond ambitieuze’ houding, houden we het ook graag gewoon gezond. Nu het COVID19-virus ons opnieuw een schooljaar in zijn greep zal houden, moeten we onze gezondheid extra bewaken. Daarom ontdek je in het logo de kleuren van de ‘nutriscore’ én de kleurcodes die de coronamaatregelen op scholen aangeven. Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg regelmaat zijn belangrijker dan ooit. En willen we het virus de baas blijven, dan zijn mondmaskers, handhygiëne en ‘social distancing’ nog wel even de juiste reflex.

We wensen iedereen een ‘Gezond Ambitieus’ schooljaar!