Kringwinkel

Via het project ‘Vlajo Ondernemer voor de klas’ kregen de leerlingen van 6 Office Retail & 6 Retail op donderdag 5 maart een rondleiding in De Kringwinkel Antwerpen door CEO Danny Vercauteren.

Eerst brachten we een bezoek een Kringwinkel zelf, nadien mochten we een kijkje gaan nemen achter de schermen, in het Centraal Magazijn (10.000m2) te Merksem.

We leerden de twee voornaamste doelstellingen van de Kringwinkel kennen. Ten eerste is dat het creëren van sociale tewerkstelling: Bij De Kringwinkel Antwerpen werken 400 voltijdse equivalenten. Al deze medewerkers hebben het om verschillende redenen moeilijk om een job te vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

De tweede hoofddoelstelling is om de afvalberg te verkleinen en CO²-uitstoot helpen te voorkomen. Dit doen ze door het hergebruik en de recyclage van allerhande textiel, huishoudtoestellen, speelgoed, fietsen, … Het werd een zeer boeiende voormiddag, waarbij onze leerlingen achteraf te kennen gaven vooral onder de indruk te zijn van de goede samenwerking en sfeer tussen de medewerkers van al die verschillende achtergronden en culturen .

(A. Biernaux)