Chrysostomos

De leerlingen van 6IB hebben de viering van de laatste honderd dagen volledig zelf in elkaar gestoken. Ze hebben zelf de online en telefonische reservaties gemaakt, het openbaar vervoer opgezocht en het geld ingezameld.

De dag startte om 9 uur in Antwerpen Centraal waar ze de trein naar Kessel namen voor een partijtje paintball. Drie uur lang leefden ze zich uit door naar elkaar te schieten met verfkogels. En als ze in het begin zeiden dat ze het niet voelden, hoorde je na verloop van tijd toch enige pijnkreten. Sommigen kwamen met verf in de mond en anderen zelfs bebloed terug van een spelletje “Capture the flag”.Maar ze vonden het allemaal fantastisch.

Na de grote buitenactiviteit namen ze de trein terug naar Antwerpen. Voor ze twee escape rooms gingen uittesten, genoten ze van milkshakes en koffie, en praatten ze wat over hun paintballervaringen en – jawel – het schoolleven.

In twee teams van vijf probeerden ze elk apart een escape room tot een goed einde te brengen. Door het oplossen van allerlei puzzels en raadsels slaagden beide teams er in op te ontsnappen. En dat met amper een verschil van 20 seconden.

Als afsluiter schoven ze aan tafel in een all-you-can-eat wok-restaurant dichtbij het Centraal Station. Met een volle maag maar zeker voldaan sloten ze de dag af.