Startdag Creatie & Mode

Elk project heeft een begin. Onze afdeling Creatie & Mode is bekend voor de jaarlijkse shows of tentoonstellingen, en daarvoor moeten de leerkrachten en leerlingen telkens weer ergens inspiratie gaan opsnuiven. Dit jaar reisden ze naar Gent.

In het Design Museum kregen ze een rondleiding met de intrigerende titel 'Zin in Design?'. Leerlingen raakten er vertrouwd met begrippen zoals standaardisatie, massaproduct, decoratief en functioneel. Als echte designers kropen de leerlingen in de huid van een minimalist, een modernist en een ambachtsman, waardoor ze op interactieve wijze designdenken ontdekten.

's Namiddags volgde een kunstwandeling ('Sorry, not Sorry') rond street art. Wat onze creatievelingen met al die informatie gaan doen, zullen we pas in mei ontdekken.

Inspiratie