Open Bedrijvendag

Op zondag 6 oktober openden weer heel wat bedrijven hun deuren voor het groot publiek. Tussen de 520 000 bezoekers liepen ook heel wat nieuwsgierige leerlingen van 4H, 4Ha en 5ST. Een bedrijf kiezen uit de 241 deelnemers was niet gemakkelijk.

De grote liefde bij de jongens bleek uit te gaan naar auto’s en avontuur. Meerdere groepjes bewonderden de oldtimers van Collection by Vermont in Mechelen. Bij Aspen in Wilrijk mochten onze leerlingen het hoogteparcours en de sneeuw op de skipiste uittesten.

Het Antwerp World Diamond Centre viel bij verschillende meisjes in de smaak.  Al meer dan 570 jaar is Antwerpen dé hoofdstad van de diamanthandel. Wie zich op voorhand had ingeschreven, mocht een unieke kijk nemen achter de schermen en kreeg de kans zelf aan de slag te gaan met de diamantslijp. Diamonds are a girl’s best friend!

Ook enkele lokale handelaars kregen leerlingen van Scheppers over de vloer. Optiek Frits Van Den Bosch in Deurne nam onze leerlingen mee in de wereld van brillenglazen aanmeten en inslijpen met behulp van. 3D-technologie.

Tenslotte werd er ook nog aandacht besteed aan milieu, klimaat en gezondheid. Voor enkele uren waanden onze jongeren zich student en gingen op ontdekking in de onderzoekscentra van UA campus Wilrijk. Anderen gingen naar Envirotect in Schoten en leerden hoe we de luchtkwaliteit thuis of op kantoor kunnen verbeteren.

Dank aan alle bedrijven die onze leerlingen een aangename en grensverleggende dag bezorgden.


Bedrijven openden hun deuren.