PlayTime Theatre

Een jaar nadat het PlayTime Theatre Silent Song voor ons opvoerde, bracht het Engelse gezelschap ons weer een bezoek, dit keer met een bewerking van een veel ouder stuk. A Tale O' Two was gebaseerd op The Canterbury Tales, een van de oudste teksten uit de Engelse literatuur.

In de raamvertelling laat Geoffrey Chaucer meer dan twintig personages elk een verhaal vertellen. PlayTime Theatre beperkte zich tot drie verhalen, die dankzij maskers, kostuums en de hulp van enkele leerlingen door slechts drie acteurs werden gebracht: Sebastian, Valentina en Kazaya. 

Het publiek bestond uit de leerlingen van de derde en vierde jaren ASO/TSO. Hoewel de taal niet altijd even gemakkelijk was, kregen de acteurs het publiek aan hun kant met de nodige humor en slapstick, zeker wanneer enkele leerlingen zelf het podium mochten beklimmen. 

Na afloop kreeg het publiek bovendien de kans om de acteurs te interviewen. Toen ontdekten we dat we de Europese première van het stuk hadden mogen meemaken.

Een middeleeuws toneelstuk