Een derde blad?

Begin juni verschijnt Ontwerpers, een nieuw tijdschrift samengesteld door leerlingen van onze school. Hebben we dan naast Opscheppers en de Schepperskroniek een derde schoolblad? Niet echt, nee.

Wie goed oplet, ziet dat Ontwerpers de nummering van Opscheppers doorzet. Wat we hier hebben, is een nieuw exemplaar van Opscheppers, (liefdevol) gekaapt door de afdeling Creatie & Mode. Als je de modeshow dit jaar zag, merkte je misschien al dat Opscheppers opdook in de verbindingsfilmpjes tussen de acts. Elk act werd voorgesteld met een pagina uit een denkbeeldig exemplaar van Opscheppers. Wel, fantasie werd werkelijkheid. 

De afdeling Creatie & Mode vervormde het derde nummer van het jaar tot een modemagazine met typische onderwerpen van voorbeelden als Vogue of Elle. We krijgen dus artikels over de kledingstijl van leerkrachten, tips voor het komende seizoen en spelletjes of cartoons rond het fenomeen 'mode'. De meeste illustraties komen natuurlijk van de creatieve leerlingen zelf.

Voor wie niet van mode houdt, bevat Ontwerpers ook nog een (kort) klassiek nummer van Opscheppers, waarin we de top 125 van 'Weer niet goed'-flaters verderzetten, de evenementen van 3 mei bekijken en de resultaten van de vastenactie publiceren.

Een nummer van Creatie & Mode.