Opscheppers 15.2

Het tweede nummer van ons feestjaar zou eigenlijk Opscheppers dicht en interviewt moeten heten en het heeft een primeur: de leerlingen van onze school in Burundi krijgen hun zegje. Toen mevrouw Bousard en mevrouw Demolder in februari onze projecten in Burundi bezochten, stelden zij de plaatselijke leerlingen enkele vragen die onze leerlingen hadden opgesteld. De antwoorden zullen velen verwonderen. Verder geven beide leco's ook hun reacties op wat ze daar hebben gezien.

In een nieuwe rubriek leggen jonge leerkrachten wiskunde uit waarom ze hun vak zo geweldig vinden en waarom jij dat ook zou moeten doen. We negeren de actualiteit niet en laten leerlingen discussiëren over het fenomeen van de klimaatspijbelaars.

Maar tussen dit alles door vind je - net zoals in elk lentenummer - een schat aan gedichten. Omdat de schoolkrant ook een bijdrage aan de reeks uitdagingen van het feestjaar wilde leveren, krijgt de lezer in dit en in het volgende nummer een overzicht van de 125 beste flaters uit de rubriek "Weer niet goed".

(Afbeeldingen: voorpagina: Anja Savic (1C) / viool: Mariam Amiri (3CM))


Interviews en gedichten