Inspirerend levensverhaal

Het inspirerende levensverhaal van de Soedanese vluchteling Valentino Achak Deng werd neergeschreven in het boek Wat is de wat? Hij moest op 6-jarige leeftijd zijn land ontvluchten, verbleef meer dan 10 jaar in vluchtelingenkampen in Ethiopië en Kenia en werd daarna naar Amerika gestuurd waar hij studeerde. De opbrengsten die hij kreeg dankzij het boek, stak hij in een fonds dat scholen in Soedan opricht. Eind 2014 werd hij benoemd tot minister van Onderwijs in de Soedanese deelstaat Behr El Ghazal.?

Omdat dit verhaal gehoord moet worden door zoveel mogelijk mensen, werd er een toneelstuk van gemaakt. Op 11 maart woonde 5IB/CM een try-out van deze voorstelling bij. Nadien werd hen gevraagd om feedback. Onze leerlingen gaven constructieve feedback die duidelijk gesmaakt werd door de acteur en regisseur. Benieuwd naar deze voorstelling? Je kan ze gaan bekijken tussen 13 maart en 26 april in Het Paleis.

Wat is de wat?