Eden Ice

Tijdens de lessen vreemde talen proberen we leerlingen in contact te brengen met 'native speakers', mensen die de vreemde taal als moedertaal gebruiken. Voor de lessen Frans vond mevrouw De Laet het een goed idee om de Brusselse rapper Eden Ice uit te nodigen, een sympathieke Franstalige 20-jarige rapper die in Brussel is opgegroeid. Onlangs bracht hij zijn eerste album uit, ‘Il était une fois’', en trad hij onder andere op tijdens ‘les fêtes de la musique’ in juni.

Op dinsdag 19 februari kregen enkele klassen van de vijfde en zesde jaren de kans om met hem te praten. Eerst mochten ze enkele persoonlijke vragen stellen. Daarna gingen ze zelf aan de slag om een vers te maken op een gekozen beat. 

De leerlingen waren enthousiast en vonden het een leuke, actieve les. Verschillende leerlingen bleven na het belsignaal van 16 uur op school om met hem op de speelplaats te rappen. Sterren van de toekomst?

Le rap