Viktor & Rolf

De afdeling Creatie & Mode start elk schooljaar met een excursie die een thema inleidt, een thema dat uiteindelijk de vorm en inhoud van de modeshow zal bepalen. In september trokken de leerlingen naar Rotterdam, waar een tentoonstelling over twee bekende ontwerpers veel aandacht krijgt. We laten een leerling aan het woord:

"Donderdag 26 september traden wij, de leerlingen van creatie, de wereld van Viktor &Rolf binnen via een tentoonstelling van hun intussen 25 jaar bestaande modehuis. Na een lange reis richting Rotterdam werden we betoverd door hun vele creaties. Viktor en Rolf noemen zichzelf modekunstenaars, een titel die ze met deze tentoonstelling dan ook zeker hebben waargemaakt. Iets dat mij persoonlijk het meest is bijgebleven, is de collectie "wearable fashion". Een collectie opgebouwd uit kleding waarin het kader van een schilderij is verwerkt. 

Uit deze collectie, en uiteraard ook uit andere, kan je zien dat het duo graag werkt met verschillende materialen, vormen, stoffen… In elke show balanceren de twee op de grens tussen mode en kunst. Zo communiceren ze ook met hun publiek. Ze vragen hen een verhaal te maken, het verhaal dat past bij hun collecties. Dit alles heeft me tot de volgende conclusie gebracht: Viktor en Rolf zijn meer dan alleen ontwerpers, ze zijn kunstenaars met een verhaal." (Britt)

Op zoek naar het jaarthema