Toonmoment

Op maandag 14 mei toonden de leerlingen van 1B hun werkstukken aan leerkrachten en geïnteresseerden. De genodigden werden hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding langs de prachtige kunstwerkjes, gehaakte tassen, zelfgekweekte kruiden en verzorgingsproducten van eigen makelij. Daarna boden de leerlingen hun gasten een feestmaal aan: een heerlijke wortelsoep met (of zonder) heilbot, pasta met spinazie, tomaat en zalm, en een aardbeiendessert.

De leerlingen hadden ook een verrassing voorbereid voor mevrouw Baerts, hun klassenlerares die binnenkort met pensioen gaat. Ze hadden een afscheidslied in mekaar gestoken en werden bij het zingen begeleid door de heer Van Gucht op de ukelele:

Dank u voor al uw mooie lessen,
Dank u voor wat u voor ons deed.
Dank u dat wij met al ons zorgen
Bij jou konden zijn.

Dank u voor je geduld en inzet
Dank u dat je er voor ons was.
Dank u dat jij ons steeds weer nieuwe
kansen geven kan.

Dank u wij gaan je missen, daarom
Dank u geniet van uw pensioen,
Dank u, jij ons hebt ons leren zien
Dat samen leven kan!.

Mevrouw Baerts kreeg ook nog van elke leerling een tekening om thuis op te hangen in haar atelier. Wanneer ze volgend jaar veel tijd heeft om daar te schilderen, zal ze nog vaak aan haar leerlingen terugdenken!

Toonmoment met speciaal staartje