Een ontmoeting tussen moeder en zoon

Op dinsdag 27 februari organiseerden 4EC/5 en 4HW een mamadag. Alle mama's werden in de namiddag uitgenodigd. De leerlingen ontwierpen zelf de uitnodiging en de affiches en troffen alle voorbereidingen. Helaas konden niet alle mama's aanwezig zijn. Maar de mama's die er toch waren, brachten lekkere hapjes mee

Om 13u 30 ontvingen we de mama's op de speelplaats en dan begeleidden we hen naar het lokaal. Toen alle mama's er waren begonnen we met de presentaties. Twee leerlingen gaven meer informatie over het ontstaan van de school. Daarna gaven twee andere leerlingen meer informatie over de dagelijkse werking van het Scheppersinstituut vervolgens zijn er nog twee leerlingen die meer informatie gaven over het jaarthema 'Hou het internetjes,' ze vertelden hoe je je moet beschermen tegen cyberpesten. Bij het onderdeel vastenactie gaven onze klasgenoten meer uitleg over scholen in Burundi en wat de verschillende graden doen voor de vastenactie. 

Voor economie gaven twee leerlingen informatie over opleidingen in hogescholen en universiteiten. Ze zeiden wat je kan volgen en waar je dat kan volgen evenals voor humane wetenschappen waren er twee leerlingen die meer informatie gaven over opleidingen in hogescholen en universiteiten en als laatste hebben vier leerlingen meer informatie gegeven over de onderzoekscompetenties die we dit jaar houden. Tijdens de presentaties waren er ook twee presentatoren.

Drie kwartier later was het tijd voor de speeddates waarbij de mama's enquêtes moesten invullen die onze klasgenoten per richting zelf hadden opgesteld. Na de speeddates hadden de mama's de tijd om een babbeltje te doen. Ze bleven nog een tijdje napraten. De mama's bedankten ons tenslotte, ze waren enthousiast over het initiatief: ze waren blij om de school eens te leren kennen door de ogen van hun kinderen. De leerlingen verdienen een dikke pluim voor hun inzet

(4EC5 & 4HW)

Een dag voor Mama