Stikmarathon 4CM

Op vrijdag 2 februari organiseren de leerlingen van 4CM een stikmarathon. Vierentwintig uur lang zullen zij kledingstukjes voor een heel speciale groep ‘klanten’ in elkaar steken. Ze steunen hiermee vzw Kleine Held.

Kleine Held is een organisatie die ouders van prematuur geboren baby's materiële en emotionele steun biedt.  Sofie en Dimitri, de oprichters van de vzw, verloren enkele jaren geleden zelf hun dochtertje Noor. Dit verlies wilden zij graag omzetten in iets positief. Daarom startten ze in januari 2017 vzw Kleine Held. 

Wat ze zelf hadden ondervonden, is dat er bijna geen kleding bestaat voor kindjes die kleiner zijn dan 50 cm. Nochtans wordt bijna 10% van alle kindjes voor de kaap van 37 weken geboren. Met hun body’s en mini-mutsjes hebben ze dus een gat in de markt gevonden, met dat verschil dat zij geen geld willen verdienen aan dit idee. Intussen wint de vzw steeds meer bekendheid en in 2017 verstuurden zij maar liefst 253 pakketjes. 

Elk pakket bestaat uit een body, een mutsje, een couveusedeken en een wikkeldeken. Ouders kunnen dit pakketje gratis aanvragen. Elk pakket kost de vzw ongeveer 50 euro.

In aanloop tot de stikmarathon zamelen de leerlingen ook geld in om de werking van de organisatie te ondersteunen.

Met dank aan onze sponsor Helder: www.helder.eu


Steun aan Kleine Held