In de broodjes gelegd

Elke dag geven de leerkrachten het beste van zichzelf. Ze geven de leerlingen een zo goed mogelijke opleiding en helpen hen waar nodig.

Deze inzet wordt één keer per jaar extra in de kijker gezet tijdens de Dag van de Leerkracht. De heer Geysels en de leerlingen van zijn klas, 1H2/1C, wilden dit schooljaar de leerkrachten iets extra aanbieden. Op 5 oktober wilden ze de leerkrachten verwennen tijdens de middagpauze met lekkere zelfgemaakt broodjes. Er werden affiches gemaakt en verspreid over de drie campussen. De leerkrachten konden kiezen uit een broodje met kaas, kaas en ham, ham en preparé. Op de verschillende secretariaten lagen bestelformulieren. De leerkrachten konden daar hun bestelling doorgeven.

Die donderdag trok de heer Geysels met zijn klas naar de winkel om daar al het nodige aan te kopen. Meteen kon deze kleine uitstap naar de winkel gekaderd worden in de lessen handel. Wanneer de stokbroden en het beleg waren aangekocht, trokken ze naar de keuken van mevrouw De Bie. Ze stelde haar lokaal met alle plezier ter beschikking. Ook de meisjes van 1C sloten aan. Er moesten maar liefst 38 broodjes worden klaargemaakt. In mum van tijd was dit echter gebeurd. De taken werden verdeeld en het klaarmaken verliep van een leien dakje. Elk broodje kreeg een mooie sticker met daarop de naam van de bestemmeling. De gesmeerde broodjes werden netjes in mandjes gelegd en door de heer Geysels samen met enkele leerlingen naar de verschillende campussen gebracht. Tijdens de middagpauze konden de leerkrachten smullen van de vers gemaakte broodjes. 

Dankjewel 1H2/1C voor deze prachtige actie!  

(Bjorn Geysels & Filip Lambert)Food for thought