Creatief aan de slag

Zowel de leerlingen als de leerkrachten kijken elk jaar uit naar de Creadagen. Het is aftellen tot aan het vertrek naar Nederland. In Sint-Michielsgestel worden de leerlingen ondergedompeld in een creatief bad.

Het is dan eindelijk zover: de leerlingen van het eerste jaar stappen de bus op. Na een uurtje rijden arriveren ze op domein Zonnewende. Hier doen ze activiteiten waar ze hun creativiteit en energie de vrije loop kunnen laten. Eerst maakt de hele groep kennis met het domein en met de begeleidende leerkrachten. Wanneer de leerlingen hun slaapplaats hebben klaargemaakt, is het tijd voor het eerste middagmaal. Aansluitend op dit heerlijk buffet starten de activiteiten.

De leerlingen komen bijna bij alle activiteiten terecht. Een greep uit het aanbod: toneel, dans, muziek, knutselen, techniek, sport & spel,… Voor ieder wat wils. Tussen de activiteiten door zijn er vrije momenten zodat de leerlingen kunnen ravotten op het terrein. In het bos is er gezonde lucht genoeg. Na deze eerste dag volgt er een avondmaal en een avondactiviteit. Hier nemen de klassen het tegen elkaar op. Door middel van enkele uitdagingen zoals dans en zang kiest de jury de beste klas. Na deze eerste spannende dag, volgt er de welverdiende nachtrust.

De tweede dag start met een ontbijtbuffet. Vervolgens staan er opnieuw een reeks creatieve activiteiten op het programma. Ook deze dag vliegt voorbij. Hij wordt afgesloten met een heus dansfeest. De leerlingen kleden zich op en zetten op de dansvloer hun beste beentje voor. Na enkele uurtjes vallen de leerling moe, maar voldaan in hun bedjes. Tijdens de slotdag spelen de leerlingen een spel waarbij ze via opdrachten tips kunnen verzamelen en een moord kunnen oplossen. De driedaagse wordt dan afgesloten met een toonmoment. Er worden foto’s en filmpjes getoond van de afgelopen dagen. Tot slot stapt iedereen de bus op. Moe, maar tevreden rijden we terug richting België. De leerlingen amuseerden zich en de leerkrachten genoten van de creatieve resultaten. Drie dagen om nooit meer te vergeten.

(tekst: Filip Lambert)

De Creadagen