Biotoopstudie

Tijdens de week van 17 oktober trokken alle eerstejaars tijdens de lessen natuurwetenschappen naar het Rivierenhof. Meteen werd het duidelijk dat dit voor de leerlingen geen alledaagse gebeurtenis is.

Samen zochten we naar beestjes. Deze ‘kleine monstertjes’ zorgden voor grappige situaties. Er werd gelachen en gegild. Wie zou het bangste geweest zijn? De spinnen of de leerlingen?Niet alleen dieren werden bestudeerd met de loep, maar ook de bomen kregen voldoende aandacht.

Terwijl de ene groep zich met de levende wezens in het bos bezig hield, ging de andere groep aan de slag met meettoestellen. Daarmee maten ze de abiotische factoren in het bos en op een open plek. Temperatuur, bodemvochtigheid en geluidsterkte waren enkele factoren die onderzocht werden. 

Op twee lesuren verrichten we heel wat wetenschappelijk onderzoek. Misschien kwamen we wel met meer levende wezens terug op school?!

Wetenschappelijk werk in het Rivierenhof