Knappe Koppen

Kangoeroewedstrijd van de Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw:

Beroepsvoorbereidend leerjaar Scheppersinstituut Deurne & Antwerpen wint!

Wereldwijd nemen meer dan 60 landen en 6 miljoen leerlingen deel aan de Kangoeroewedstrijd. Sinds 2009 organiseert Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw in Vlaanderen de Kangoeroewedstrijd met jaarlijks meer dan 60 000 inschrijvingen.

Naar jaarlijkse gewoonte nemen de leerlingen van het Scheppersinstituut Deurne & Antwerpen van de eerste graad B-stroom deel aan deze wedstrijd. Kangoeroe laat hen ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn. Even de hersenactiviteit opdrijven voor een aantrekkelijke reken- of denkpuzzel is best wel gezond en een prima belevenis. ‘Op deze manier willen we aan de leerlingen tonen dat wiskunde veel meer is dan enkel plus en min. En ook dat er veel meer mogelijkheden zijn om wiskunde toe te passen dan enkel in sommen of vermenigvuldigingen’, aldus An Stevens, leerkracht wiskunde.

‘In het verleden hebben we als school al een aantal mooie prijzen in de wacht kunnen slepen met persoonlijke prestaties, maar dit jaar zijn we echt in de prijzen gevallen met ons 2BVL (beroepsvoorbereidend leerjaar). Als klasgroep hebben ze de beste gemiddelde score behaald van heel Vlaanderen (!). Voor onze leerlingen is dit een schitterende beloning voor het harde werk dat ze leveren. En we mogen dan ook terecht trots zijn op deze prestatie! Hoewel in de media te lezen viel dat TSO en BSO ondergewaardeerd worden in België geloven wij steeds in onze leerlingen en willen wij het beste uit hen halen. We zijn er van overtuigd dat ze tot grootse dingen in staat zijn, en dat hebben ze nu ook als klas bewezen.’

Als beloning mogen leerlingen en leerkrachten voor de examens nog even gaan ontspannen en hun kennis verrijken in Technopolis!

2KV triomfeert bij wiskundewedstrijd