Weerstation

Het voorbije anderhalf jaar hebben we met enkele leerlingen van 6IB en 5IB gewerkt aan een eigen weerstation voor onze schooltuin. Deze kan je, vanop de speelplaats, zien hangen aan de B-Blok. Het weerstation stuurt elke 5 minuten gegevens (temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, windsnelheid, windrichting, regenval en lichtsterkte) door naar onze server. Hoe accuraat ons weerstation is zal de toekomst moeten uitwijzen.

Als je surft naar http://weerstation.commercieelwebverkeer.be zal je het recentste weer kunnen zien in een soort van widget, meer gemaakt voor de smartphone en tablet. Een verkleinde versie zullen we later proberen te integreren in de http://www.scheppers.be landingspagina. Alle data kan je terugvinden op http://weerstation.commercieelwebverkeer.be/data.php.

De bedoeling is ook grafieken te maken met gemiddeldes per maand/jaar/… en een weergave van maximum, minimum etc. Een voorbeeld van gemiddelde temperatuur per dag (incl. nacht) van de huidige maand kan je zien op http://weerstation.commercieelwebverkeer.be/geschiedenis.

Op termijn zal deze pagina verder aangevuld worden. Al deze gegevens kunnen handig zijn voor onder andere aardrijkskunde, PAV, wiskunde, informatica, …

(K. De Win)

 

 

We kunnen het schoolklimaat nu ook wetenschappelijk vastleggen.