Wereldwaterdag

Dinsdag 22 maart zal in ons collectieve geheugen gegrift blijven als de dag van de aanslagen in Brussels Airport en in het metrostation van Maalbeek. Op 22 maart was het echter ook Wereldwaterdag.

Water is een kostbaar en schaars goed op deze aardbodem. Om die gedachte kracht bij te zetten, deden onze jongens en meisjes van 4 Office & Retail een eigen Walk for water. Ze stapten bijna 20 kilometer met een emmer met 6 liter water. Die moesten ze zo ver mogelijk transporteren zonder onderweg waardevol drinkwater te verspillen. Er stonden allerlei opdrachten met het kostbare water op het programma. Zo was er samenwerking en concentratie nodig om tijdens een bekertjesspel zo min mogelijk water te verliezen. Ook woordspelletjes kwamen aan bod: maak in drie minuten zoveel mogelijk woorden of samenstellingen die beginnen met het woord water. Er kwamen ongelofelijk veel woorden uit de brainstorm: 'waterkoker', 'waterpret', 'waterhoofd', 'waterval'... tot zelfs het simpele 'wateren'. Elke dag stappen er in ontwikkelingslanden vele mensen de afstand van 20 kilometer voor levensnoodzakelijk water. Door de afstand zelf af te stappen, beseffen de leerlingen nu maar al te goed wat een inspanning dit vergt.

Hopelijk springen de leerlingen nu ook zuiniger om met drinkwater tijdens het tanden poetsen, het douchen en een toiletbezoek...  Het jaarthema 'Groei samen met Scheppers' kreeg er weer een mooi hoofdstukje bij.

(M. De Beucker)

Het belang van water