Wandelen voor Burundi

Ijskoude hagel, snijdende regen en vertraagde bussen. Het leek alsof iemand besloten had enkele extra problemen aan de gesponsorde wandeltocht van de tweede graad toe te voegen. De verschillende klassen vertrokken met de bus naar - voor hen - ongekende bestemmingen, allemaal ongeveer tien kilometer van campus SMD. Dan kregen ze opdracht om aan de hand van een geschreven routebeschrijving de weg naar school terug te vinden. (Natuurlijk hielden leerkrachten een oogje in het zeil, al hadden die niet allemaal veel kaas gegeten van aardrijkskunde.)

Tijdens de wandeling moesten de leerlingen allerlei taken uitvoeren, soms creatief, soms bizar. Is er iemand in geslaagd om bij drie verschillende bakkers een broodzak te krijgen? Gelukkig klaarde de hemel op en konden de wandelaars soms zelfs van de zon genieten. De meeste wandelingen waren ook zo uitgestippeld dat de klassen de vele groene ruimtes van Antwerpen en omstreken konden verkennen Soms leidde dat tot onverwachte taferelen, zoals bij de groep die in de Ekerse wildernis op een kudde loslopende koeien stootte.

Zoektocht voor het goede doel