Belfair 2016

Op 25 en 26 februari namen de zevende jaren Business Support deel aan Belfair, de jaarlijkse internationale beurs georganiseerd door de VDAB. Een honderdvijftigtal nationale en internationale oefenfirma's namen hieraan deel en probeerden in het ICC te Gent hun virtuele producten zo professioneel mogelijk voor te stellen en te verkopen.

In de weken voordien stelden de leerlingen stelden een beursplan op waarin ze de beurs van A-Z  voorbereidden. Ze dachten na over decoratie, ontwierpen een affiche in Indesign of Photoshop, verkoopdocumenten, flyers,…

Omdat de standen op woensdag reeds moesten worden opgesteld, besloten we er een driedaagse met overnachtingen van te maken. Een leuk hotel (met zwembad en sauna zowaar) vormde onze uitvalsbasis en ‘work hard, play hard’ werd het motto.

Tijdens de beurs volgden we een beurtrol op de stand. Wie niet op de stand stond, moest werken aan verschillende opdrachten werken. Op de beurs werden ook veel GP-taken afgenomen, en daarom kwamen de verschillende vakleerkrachten op donderdag of vrijdag langs om met hun eigen ogen te zien hoe zo’n beurs er nu aan toe gaat.

In groepjes van 5 leerlingen, namen de leerlingen daarenboven deel aan de 'Elevator pitch-wedstrijd'. Bij deze wedstrijd moesten de leerlingen hun oefenfirma zo origineel en overtuigend mogelijk voorstellen in maximum één minuut (= de tijd van een ritje met de lift/elevator).

De groepjes die deelnamen op vrijdag slaagden erin om een 'golden ticket' te bemachtigen en maakten de wat teleurstellende deelname van donderdag goed.  We hebben meer dan honderd bestellingen gekregen en zijn weer heel wat commerciële ervaring rijker! Het was zeker een ervaring die we nooit meer zullen vergeten.

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

(Tekst: M. Van Tilborgh)

Een beurs, veel geld en een golden ticket