Imaginary

Dinsdag 16 februari was een dag vol kunst en wetenschap voor de leerlingen van de derde graad ASO. 's Ochtends bezochten ze de kathedraal van Antwerpen. Aan de hand van enkele opdrachten leerden ze meer over de gotische bouwstijl en over de kunstwerken die een plaats hebben gekregen in het majestueuze gebouw. Heel wat aandacht ging naar 'De man die het kruis draagt', een bronzen beeld van Jan Fabre, het eerste nieuwe kunstwerk in de kathedraal sinds 1924.

In de namiddag sloten de leerlingen van 6BI zich aan bij de groep om IMAGINARY te bezoeken, een tentoonstelling van de Vlaamse universiteiten in het kader van de Wiskunde Olympiade. IMAGINARY laat het grote publiek, maar in het bijzonder ook leerlingen en leerkrachten, kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid. Studenten van de UA gaven uitleg bij wiskundige thema’s zoals kenmerken van driedimensionale figuren, de chaostheorie, de positie van de pitten in een zonnebloem, de verschillende voorstellingen van de aarde op een plat vlak, en nog veel meer.

Van goddelijke perfectie tot chaostheorie