DJ@School

De middagpauze is hét moment om wat stoom af te blazen en plezier te maken. Maar vorige week was ze plots wel héél erg swingend. Op de speelplaats van de derde graad stond een draaitafel en een danser ging uit de bol op de tonen van de muziek.

De leerlingen konden er kennismaken met de mensen van Kunstbende. Kunstbende is een wedstrijd in verschillende creatieve disciplines voor jongeren tot 19 jaar. De nieuwsgierigen kregen een bijzondere uitnodiging… Op 12 januari zou er namelijk een professionele DJ langskomen om de kneepjes van het vak te delen. Nadien kon iedereen met ambitie zich inschrijven voor de voorrondes van Kunstbende. Enthousiast schreven een aantal leerlingen van vijf en zes zich in voor deze workshop. Ook de leerlingenraad van de tweede graad tekende present. Na een korte inleiding van DJ Dimitri Wouters maakten de leerlingen zich al doende de tricks van de draaitafel eigen. De eerste mix was simpel, maar daar bleef het niet bij. Iedereen ondervond aan den lijve dat DJ’en echt wel een vak apart is.

Enkele reacties: ‘Alle ritmes laten kloppen, dat is niet zo simpel als het lijkt!’ ‘Ik heb echt zin gekregen om er meer over te leren.’ ‘Dit was echt fun. Volgende week opnieuw?’

Dimitri was formeel: er schuilt heel wat talent in onze leerlingen. Misschien zien we meer op het volgende schoolfeestje? Met dank aan Naft voor Kunstbende, Fameus VZW en studenten Pieter en Marie voor de organisatie!

(ap)

De middagpauze is hét moment om wat stoom af te blazen.