Inspiratie in de haven

Sinds september van dit schooljaar kunnen de leerlingen van 5BSO zowel in de richting Office als in de richting Retail kiezen uit twee keuzevakken. Een twintigtal leerlingen kozen bewust voor het keuzevak Logistiek. De logistieke sector is namelijk altijd op zoek naar goede werkkrachten, zowel op de werkvloer als op kantoor.

Om hun kijk op de logistiek in Antwerpen te verbreden, gingen 5OFL en 5REL op dinsdag 10 november op uitstap naar de Antwerpse Haven. Er werden verschillende bedrijven bezocht waaronder het bedrijf Durme-Natie.  Durme-Natie is een ervaren en innovatief bedrijf in de Haven van Antwerpen met als hoofdactiviteit het behandelen en opslaan van o.a. cacao, koffie, suiker en honing, ook wel soft commodities genoemd. Het bedrijf wordt geleid door een oud-leerling van onze school: Nicky Ysschol.

Nicky studeerde bij ons af in 6Handel en is momenteel een succesvol ondernemer. Hij is zoals iedereen onderaan de professionele ladder begonnen en heeft zich door inzet, durfen hard werken opgeklommen naar “general manager”. Wie met een diploma op zak op zoek is naar een goede job, houdt de naam Durme-Natie best in het achterhoofd, want Nicky is altijd op zoek naar goede werknemers om zijn team te versterken. Bedankt Nicky voor de rondleiding in het nieuwe magazijnencomplex van Durme-Natie. De leerlingen zullen de sterke geur van de cacaobonen niet snel vergeten!

(K. Vercauteren)