Behind the numbers

De laatste schooldag voor de herfstvakantie brachten de leerlingen van de zesde jaren economie, handel en boekhouden-informatica door in Brussel.  In de Nationale Bank van België vertelde een enthousiaste gids hen alles over de geschiedenisvan het handel drijven. De beslissing en voorbereidingen voor de totstandkoming van de euro kwamen ook in beeld en uiteindelijk konden de leerlingen de prijzen van brood, boter, melk, bier en vlees vergelijken van 1830 tot vandaag. Zo ontdekten ze dat melk gedurende de jaren niet zo’n grote prijsstijging heeft gekend. Ze kregen ook als eersten te zien hoe het nieuw bankbiljet van 20 euro eruit ziet, twee dagen voor het op1 november in omloop kwam.

Daarna volgde een bezoek aan de tentoonstelling 'Behind the numbers' in de Beurs van Brussel. De leerlingen konden er  meer leren over de geheimen en de werking van de beurs in het hart van het prestigieuze gebouw. Moeten we de beurs vrezen? Waarvoor dient ze? Hoe heeft de beurs bijgedragen tot de ontwikkeling van onze maatschappij?

De informatie werd overgedragen via ludieke interactieve modules en mappingprojecties. De artiest Charles Sandison gaf bovendien zijn visie weer over de beurs in een spectaculair kunstwerk.

Het zesde jaar ontdekte de geheimen van het geld.