Haven en natuur

Op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober trokken onze tweedejaars met de bus naar de haven van Antwerpen. Daar kan je heel veel zien. Sleepboten trekken grote schepen worden door de haven. Containers worden opgenomen met containerkranen. Ook de werking van een sluis hebben we met onze eigen ogen kunnen zien. Mevrouw De Molder gaf met veel enthousiasme uitleg. In het spookdorp Doel stapten we uit. Het viel meteen op dat het daar verlaten is. De huizen zijn verwoest en beklad met graffiti. Het polderdorp moet verdwijnen voor een nieuw stuk haven. Wij onderzochten ter plaatse de voor- en nadelen van de havenuitbreiding.

Na enkele uren rondgekeken te hebben, reden we door naar Puyenbroeck. In het natuurgebied deden de leerlingen verschillende opdrachten. Ze interviewden voorbijgangers, maakten een voedselketen of stelden een identiteitskaart voor een boom op.

Het jaarthema Groei samen met Scheppers werd voor iedereen concreet. Onderweg zagen we veel vormen van duurzame energie zoals zonne-energie en windenergie. In de haven wordt er een stuk groen in stand gehouden voor zeldzame watervogels. Ook de kerncentrales van Doel werden vanop de dijk bewonderd. Maar is dat werkelijk een goede energiebron?

De leerlingen hebben de haven en de natuur kunnen ontdekken. Zelfs de speeltuin viel in de smaak. Benieuwd? Kijk dan naar de foto’s!

(B. Aerts)

De leerlingen van het tweede jaar bewonderden economie en natuur.