De Scheppersblog

Se-n-Se

Stikmarathon 4CM

Op vrijdag 2 februari organiseren de leerlingen van 4CM een stikmarathon. Vierentwintig uur lang zullen zij kledingstukjes voor een heel speciale groep ‘klanten’ in elkaar steken. Ze steunen hiermee vzw Kleine Held.

Kleine Held is een organisatie die ouders van prematuur geboren baby's materiële en emotionele steun biedt.  Sofie en Dimitri, de oprichters van de vzw, verloren enkele jaren geleden zelf hun dochtertje Noor. Dit verlies wilden zij graag omzetten in iets positief. Daarom startten ze in januari 2017 vzw Kleine Held. 

Wat ze zelf hadden ondervonden, is dat er bijna geen kleding bestaat voor kindjes die kleiner zijn dan 50 cm. Nochtans wordt bijna 10% van alle kindjes voor de kaap van 37 weken geboren. Met hun body’s en mini-mutsjes hebben ze dus een gat in de markt gevonden, met dat verschil dat zij geen geld willen verdienen aan dit idee. Intussen wint de vzw steeds meer bekendheid en in 2017 verstuurden zij maar liefst 253 pakketjes. 

Elk pakket bestaat uit een body, een mutsje, een couveusedeken en een wikkeldeken. Ouders kunnen dit pakketje gratis aanvragen. Elk pakket kost de vzw ongeveer 50 euro.

In aanloop tot de stikmarathon zamelen de leerlingen ook geld in om de werking van de organisatie te ondersteunen.

Met dank aan onze sponsor Helder: www.helder.eu


7IT aan boord

Op woensdagen toetsen de studenten van het zevende jaar Internationaal Transport en goederenverzending de pas geziene leerstof aan de realiteit. 

Op 17 januari kregen ze de kans om de terminal van Mediterranean Shipping Company (MSC), de tweede grootste rederij van de wereld, te bezoeken. Na een presentatie van het bedrijf werden ze met een busje rondgeleid in de immense terminal. Dan volgde een bezoek aan de MSC Diego, een containerschip. De studenten mochten zelfs even op de brug rondkijken. 

Vanop het bovenste dek konden ze het laden en lossen van containers volgen en vooral het samenspel van de grote kranen was indrukwekkend.
Première

Een lezing over België als migratieland

Verder lezen

Se-N-Se in Londen

De leerlingen van de zevende specialisatiejaren TSO (Secundair-na-secundair) brachten de laatste dagen van november door in de Britse hoofdstad. 

Verder lezen

Rome

Avonturen van de laatstejaarsleerlingen.

Verder lezen

Weerstation

We kunnen het schoolklimaat nu ook wetenschappelijk vastleggen.

Verder lezen