De Scheppersblog

Aankondigingen

Infodag Creatie & Mode

Ben jij een creatieve duizendpoot met een ‘passion for fashion’?

Misschien is de TSO-afdeling Creatie & Mode dan wel iets voor jou. Je leert je eigen ideeën omzetten naar een sterk modeconcept. Daarnaast krijg je ook een stevig pakket algemene vakken, een goede basis om na het zesde jaar verder te studeren.

Nieuwsgierig? Kom dan zeker eens langs tijdens de infodag op vrijdag 30 juni 2017, doorlopend van 09.00 uur tot 15.00 uur, in de Pieter de Ridderstraat 5, 2100 Deurne

Bekijk ook de facebookpagina van Creatie & Mode.

Hotel Wanderlust

‘Logica leidt je van A tot B. Verbeelding brengt je overal.’ Albert Einstein was zich bewust van het belang van verbeelding. De leerlingen en leerkrachten van Creatie & Mode verbonden voor hun recente modeshow het begrip ‘verbeelding’ aan het thema ‘reizen’. In Hotel Wanderlust leidde elke kamer je naar een nieuwe, wonderlijke wereld.  Elke act werd ingeleid door een animatiefilmpje waarin de kijker door een merkwaardige, organische ruimte naar de verschillende kamers werd gebracht. (De heer Ogiers mag intussen al headhunters van Pixar verwachten.)

Het begon met een reis naar een speciale wijk in Tokio, Harajuku, bekend als verzamelplaats van mensen met een uitzonderlijke stijl. De leerlingen van 6CM ontwierpen unieke, maar toch draagbare kledingstukken. In Metamorfose verschenen de meisjes van 5CM op de catwalk in indrukwekkende cocoonjassen, om enkele ogenblikken later te veranderden in zelfverzekerde vrouwen. De rups werd een vlinder, voor zover vlinders stijlvolle broeken kunnen dragen. (Foto van repetitie)

Repetitie Metamorfose

Met A Man’s World bracht 4CM een modieuze versie van een typisch mannelijk kledingstuk, de overall. De leerlingen van 3CM brachten in Culture Club een ode aan de variatie binnen de jeugdculturen, van hiphop tot urban, van hipster tot skater.

De meisjes van 1C vonden hun inspiratie in de sterren. Met een zelfgemaakte blouse en een bijpassende rok mochten zij voor het eerst in hun schoolcarrière schitteren op de catwalk. Voor leerlingen die nog maar een jaar in deze richting zijn opgeleid, mogen we stellen dat hun creaties verrassend knap ontworpen en uitgewerkt waren.

Halverwege de modeshow is het traditioneel tijd voor de werkstukken van de geïntegreerde proef van het zesde jaar. Met een titel als ‘Bombastische tijden’ werd het snel duidelijk dat de leerlingen zich hadden laten inspireren door de evolutie van negentiende-eeuwse kledij. Flamboyant, heel vrouwelijk en met knipogen naar de hoepelrokken van die periode. Elke ontwerper had een model meegebracht, en toevallig bleek dat telkens een zus van de ontwerper te zijn. Handig, dat je je model steeds bij de hand hebt.

Who's Looking Through The Glass?

Met Flower Bomb maakten de meisjes van 4CM een variant van de bomber jacket. Het kledingstuk klinkt misschien wat agressief, maar bij hen werd het een bomber dress, versierd met een rijkdom aan bloemen. De jaren zestig kwamen weer even tot leven. In Le monde magique liet 3CM zich inspireren door de wereld van ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. Een beestige sweater met een klassieke broek bracht je naar het surrealistische New York van de jaren twintig, zoals het werd weergegeven in J.K. Rowling's boek..

De voorlaatste act had ook verwijzingen naar de (verfilmde) literatuur. In Who’s looking through the glass? brachten de leerlingen van 5CM hun interpretatie van personages uit ‘Alice Through The Looking Glass”. Prachtige theaterkostuums, speels gebracht.

In Once upon a dress toonde de afstudeerklas hun laatste creaties: sprookjesachtige avondjurken. In tegenstelling tot vorige jaren, toen er een lijn terug te vinden was in de verschillende creaties, hadden de ontwerpers nu de vrijheid gekregen om volledig hun verbeelding te gebruiken. Het resultaat liet zich bewonderen op de catwalk: vijf unieke werkstukken van vijf leerlingen die aan de start staan van een nieuwe reis.

Meer foto's vind je op de facebookpagina van Creatie & Mode.

Sportdag

Vrijdag 28 april was een ideale dag om nieuwe sporten te ontdekken.

Verder lezen

Walking 4 Burundi

Wandelen voor een goed doel

Verder lezen

Rome

Avonturen van de laatstejaarsleerlingen.

Verder lezen

Vastenactie

De jaarlijkse vastenactie ten voordele van onze activiteiten in Burundi heeft nu ook een eigen poster, een variant op het jaarthema.

Verder lezen

Opscheppers 13.2

Nummer twee van de dertiende jaargang.

Verder lezen

Demodagen

Leerlingen van enkele uitgenodigde basisscholen zetten hun eerste stapjesin het secundair.

Verder lezen

William B

Bezoek van The English Theatre Company

Verder lezen

Politiek en geld

Zesdejaars bezoeken belangrijke instellingen in Brussel.

Verder lezen

Kunstbende

Vertegenwoordigers van de Kunstbende op bezoek

Verder lezen

Op het juiste spoor

7LOG en de spoorterminal van Inter Ferry Boats.

Verder lezen

Wat ruist er in het struikgewas?

Met de smartphone op jacht in de schooltuin

Verder lezen

Knappe Koppen

2KV triomfeert bij wiskundewedstrijd

Verder lezen

Opscheppers 12.3

Een voorpagina met een verhaal

Verder lezen

Biënnales van Scheppers

Pittig Gekruid en de Verkeersdag

Verder lezen

CM in het Modemuseum

Het Modemuseum toont Scheppers

Verder lezen

Weerstation

We kunnen het schoolklimaat nu ook wetenschappelijk vastleggen.

Verder lezen

Imaginary

Van goddelijke perfectie tot chaostheorie

Verder lezen

Scheppers bakt

Een actie van de leerlingenraad

Verder lezen

Inspiratie in de haven

Sinds september van dit schooljaar kunnen de leerlingen van 5BSO zowel in de richting Office als in de richting Retail kiezen uit twee keuzevakken. Een

Verder lezen

Behind the numbers

Het zesde jaar ontdekte de geheimen van het geld.

Verder lezen

Haven en natuur

De leerlingen van het tweede jaar bewonderden economie en natuur.

Verder lezen

Leerzaam Lille

De vijfde jaren in Noord-Frankrijk

Verder lezen